Kyllähän minä tiedän suurinpiirtein millain luonne Kiinan Palatsikoiralla on, mutta teille, jotka mietitte miksi juuri pekingeesi niin kerron vähän luonteesta, tekstin kopioin Suomen Pekingesiyhdistyksen sivuilta.

Pekingesi osoittaa syvää kiintymystä ja ymmärrystä ihmiselleen - ei nöyrää palvontaa, kuten jotkut muut rodut, vaan syvää sydämenrakkautta. Se nauraa ja leikkii kanssasi kun olet iloinen ja itkee kun olet surullinen.

Sillä on rohkeutta katsoa mitä tahansa silmästä silmään, se ei koskaan pelottele. On usein itsepintainen ja peräänantamaton. Kahta asiaa pekingesi inhoaa, joutua naurunalaiseksi ja lyödyksi. Se kuolisi paljon mieluumin kuin antaisi peräksi.

Pekellä on merkittävä elämisen halu. Vaikka se on luonteeltaan äärimmäisen arvokas - vanhempaa pekeä voi kutsua jopa majesteettiseksi - sillä on valtavan hyvä huumorintaju. Yllättävästi sillä on vielä urheiluviettikin tallella, vaikkakin lokeroituna aivoihin enemmänkin leikkinä kuin vakavana työnä.

Parempaa vahtikoiraa tai suojelijaa  et voi valita. Pienestä koostaan huolimatta se osaa olla julmakin tunkeilijoita kohtaan. Suurien koirien tiedetään perääntyneen häpeissään joutuessaan kohtaamaan raivoavan pekingeesin. Monet postimiehet kunnioittavat syvästi pieniä pitkäkarvaisia tornadoja.