Niin se aika rientää ja pikkuinen Bebi on jo 4 kk tänään. Olemme aloittaneet jo varsinaisen pentukoulunkin, eli vauvaryhmä on loppu ja Bebi siirtyi ensimmäiselle luokalle.Hienosti Bebi oppii uusia asioita koulussa, osataan ohittaa nätisti toinen koira ja opittiin istumaan ja tekemään kahdeksikkoa emännän jalkojen välissä. Kyllä pentukoiraa on hauska opettaa, kun namin kanssa se on niin helppoa. Toisaalta sitten Bebi on todella villi, vaikkakin on jo hyväksytty täysimääräiseksi lauman jäsenenksi, yös Baronin kanssa ollaan jo samassa tilassa ja menee kyllä hyvin. Bebi välillä villiintyy ja kokeilee rajojaan aikuisten kanssa, aikuiset komentavat Bebiä, mutta ei tämä siitä välitä vähääkään, vaan häntä heiluen uudestaan vokottelemaan toisia kaveriksi.

Surullisiakin uutisia on Siirin selkäongelmat, eli 13.9 Siiri alkoi kävelemään todella kummallisesti vinossa, eikä haukkunut ulkona ollessaan ollenkaan, mikä on Siirille hyvin outoa. Siiri määrättiin lepoon ja särkylääkkeille, sai päivittäin Metacam tujauksen ja kannettiin ulos ja sisään ja pidettiin häkissä, ettei pääse liikkumaan, vain pikaiset pihassa käymiset asioiden toimittamiseen sallittiin. Näin kehoitettiin pitämään muutama aika, voi mennä pitkäänkin sanottiin. Sitten seuraavan keskiviikkoiltana Siiri alkoi läähättämään ja oli kovin levottoman oloinen. Oli pakko viedä Siiri iltapäivystykseen. Siellä Siiri oli niin kipeä, ettei näyttänyt osaavansa kävellä ollenkaan, lääkärin mielestä oieka takajalka oli täysin halvaantunut, refleksit eivät toimineet. Siiri sai injektiona kipulääkettä lisää ja kotiin määrättiin lisäksi Tramal ja seuraavalla viikolla aloitettava hermokipulääke Gabapentiini liuos. Kävelu meni vielä pahemmaksi ja takapää petti pahasti, mutta Siiri pystyi kuitenkin hyvin tekemään asiansa  ja ruoka on Siirille maistunut koko ajan hyvin. Kipulääkkeet auttoivat pitämään mielen vierkeänä. Tällä hetkellä Gabapentiinin aloittamisen jälkeen kävely sujuu huomattavasti vakaammin, eikä takapää enään heitä kokoajan. Fysioterapeutille varattiin aika ja yritetään saada Siirille parasta mahdollista tukea kävelyyn ja olemiseen. Aluksi näytti todella huonolta. lääkäri väläytti jo koiran lopettamistakin, sanoin siihen, että haluan nyt ensin katsoa, miten akuuttivaiheen yli päästyämme jatketaan, jos ei haluta Siiriä leikkaukseen . Selkäleikkauksen hinta on kuitenkin aika kallis n.3000- 4000 €, emme ihan siihen ole valmiita, yritetään kuitenkin fysioterapialla, akupunktiolla yms saada helpotusta Siirin selälle.

Siiri on itse kuitenkin niin positiivinen koira, häntä heiluu koko ajan ja välillä yrittää vähän Saanan kanssakin leikkiä ihan kevyesti. Nyt ei enää pidetä koko aikaa häkissä, pysyy muutenkin aika lailla paikoillaan.

Olimme rotuesittelyssä Mustissa ja Mirrissä Kangasalla, mikä olikin kiva tapahtuma, meillä oli mukana Saana, Allu ja Bebi, Väkeä kävi paljon, moni tuli ilmlitusten perusteella ja moni popikkesi kun huomasi, että oli rotuesittyly. Oli hauska päivä, koirillkin oli hauskaa, tapasivat paljon koiraihmisiä ja rodusta kiinnostuneitakin oli.

IMG_7512.jpgIMG_7500.jpg

Small Furry´s Better Beb-Bina, Bebi

IMG_7492.jpgIMG_7497.jpgIMG_7491.jpg

Ulkona ollessa suussa on aina jotain.

IMG_7487.jpg

IMG_7514.jpgIMG_7519.jpgIMG_7517.jpg

Käytiin mökillä laittamassa paikkaa talvikuntoon, vielä laituri on järvessä. Bebi otetaan aina mukaan, vaikka muut koirat olivat kotona.

IMG_7522.jpgIMG_7479.jpg

IMG_7482.jpg

Siiri alistui hienosti häkkihoitoonkin. Siiri on niin ihana luonteinen

IMG_7476.jpgIMG_7475.jpgIMG_7474.jpgIMG_7473.jpg

Saana ja Allu on alkanut juosta Bebin kanssa pihassa ja välillä on melkoinen meno päällä.

IMG_7450.jpg

IMG_7448.jpgIMG_7447.jpgIMG_7446.jpg

Mustin ja Mirrin rotuesittelyssä, meillä oli pikkuaitaus mukana ja alusta Bebille, mutta ei yhtään kertaa pissannut sisään siellä ollessa.

IMG_7451.jpgIMG_7452.jpg

Saimme pienen lhjapaketi, ruokaa nameja ja leluja.

IMG_7443.jpg

Allu kylvyn jälkeen harjattuna

IMG_7442.jpgIMG_7437.jpg

Bebi on kova tyttö suukottelemaan, äitikin saa suukon

IMG_7434.jpg

Saana on niin karvaton juuri nyt täysin ilman pohjavillaa, mutta eiköhän se nyt ala kehittymään pikku hiljaa

IMG_7431.jpgIMG_7414.jpg

Bebillä kyllä on villaa vaikka jakaa Saanallekin

IMG_7406.jpg

Allu ja Bebi, Bebi on aina siellä missä Allu, ja anelee Allua aina leikkimään ja juoksemaan

IMG_7524.jpg

Ota syliin...

07230ECF-E4A6-4448-A5D5-B810DF7421A1.jpg

Tein yhteiskuvan Bebistä ja Saanasta, on niissä samaa näköä, mutta on Bebi ihan itsensä näköinen. Saana on kuvassa suunnilleen saman ikäinen, ehkä vähän nuorempi