Tuo otsikko on niin totta, ei tahdo perässä pysyä. Viimeksi kirjoittelin tuosta Siiristä, kun oli pakko eristää niin, että saa olla rauhassa. Huomattiin Siirin silmä oli tulehtunut ja silmä oli niin paha, ettei sen pelastamisesta oli ollut mitään hyötyä, joten Siiriltä poistettiin vasen silmä,  tulee ihan hyvin toimeen yhdelläkin silmällä. On hyvin toipunut operaatiosta ja nauttii ulkoilusta, lenkeillä toki käymme yhdessä koko lauman kanssa, siellä ei tule riitaa muiden kanssa.

IMG_8656.jpgIMG_8649.jpgIMG_8646.jpgIMG_8659.jpgIMG_8660.jpg

Bebi nauttii liumesta

IMG_8661.jpg

Väillä on ollut luntakin ihan kunnolla

IMG_8658.jpg

Siiri silmäoperaation jälkeen, nyt sitä silmänpoistoa tuskin huomaa, kun karva on kasvanut päälle.

Emäntä teki pikku matkan Pudasjärvelle, molemmat tyttärenit halusivat järjestää juhlat syntymäpäivänäni ja sinne tuli myös lastenlapset, joten meitä oli iso porukka koolla vanhimman tyttäreni luona. Sitten oli vielä toiset juhlat ystäville kun pääsin kotiin.

IMG_9074.jpg

Hanna 30v ja mummu 70v = 100v

IMG_4753.jpg

Toiset juhlat kotona kera ystävien.

Vielä lopuksi oli erikoisnäyttely helmikuun viimeisenä. Siellä oli kädet täynnä töitä, onneksi hyvä sakki oli tekemässä.. Päivä oli työntäyteinen ja kuitenkin tunnelma näyttelyssä oli mukava ja väkeä oli paljon, jopa yleisöä oli paikalla. Lopuksi näyttelyn jälkeen oli tuomarikollegio, saimme rodulle 4 uutta tuomaria. Saimme kiitosta hyvistä järjestelyistä ja mukavasta tunnelmasta. Minun kasvattini omistajat tulivat Helsingistä ja viihtyivät siellä lähes koko päivän, vaikka heidän koiransa, ei ollut kehässä virallisissa luokissa, isäntä rohkaisi itsensä ja meni mies ja koira kisaan. josta tuli voitto heille. Viihtyivät hyvin vaikka ei paljon ehditty heidän kanssaan seurustelemaan.

_DSC0092%20%282%29.jpg

Riikka ja Peppi sekä Kari ja Bebi

_DSC0107%20%283%29.jpg

Yritettiin saada äiti ja lapset kuvaan, mutta aina joku koirista katsoo muualle

_DSC0139%20%282%29.jpg

Pepissä on paljon Saanan näköä

_DSC0153%20%282%29.jpg

Riku ja Peppi voittivat mies ja peke kisan

Olin ilmoittanut Bebin junioriluokkaan, mutta kuinkas kävikään, huomasin edellisenä iltana silmässä naarmun, ja onneksi minulla oli antibioottitippoja kotona, jotka heti aloitin silmään, mutta en voinut viedä koiraa kehään. Sunnuntaina huomasin pienen kolon silmässä ja sitten mentiinkin jo päivystykseen Bebin kanssa, siellä Bebiltä otettiin verta, josta tehtiin plasmaa ja sitä ollaan siitä asti tiputettu. Silmään tiputettiin myös Atropin tippa ja kosteustippoja myös kehoitettiin laittamaan ja heti alkuviikosta erikoislääkärille. Saimme heti maanantaiksi ajan, eli eilen kävimme spesialistilla, hän vaihtoi toiset antibioottitipat ja otettiin lisää verta ja saimme kotiin plasmaa monta ruiskullista, ja nyt tiputellaan 6 kertaa päivässä antibioottitippaa ja plasmatippa ja kosteustippaa, huomenna menenmme kontrolliin, että nähdään onko alkanut paranemaan. Omasta mielestäni silmä näyttää nyt jo rauhallisemmalta, pitää nyt vain toivoa parasta. Bebi on aivan masentuneen oloinen, mikä johtuu kaulurista, sitä on nyt pakko pitää koko ajan. Bebi ei voi leikkiä pallollaan, joka on Bebille niin tärkeä.

 

Muistissa on Saanan silmäoperaatio, joka pelastettiin siirrännäisellä, se on todella parantunut hyvin. Sitten kuvia.

IMG_9070.jpg

Voi surkeus, kun pitää olla kauluri. Bebi ei tykkää!

IMG_8686.jpgIMG_8687.jpgIMG_8700.jpgIMG_8708.jpgIMG_8713.jpgIMG_8716.jpgIMG_8717.jpgIMG_8718.jpgIMG_8725.jpg

Kyllä talvi ja lumi on ihanaa koirien mielestä, Baron vahtii Bebiä

IMG_8752.jpgIMG_8754.jpgIMG_8758.jpg

IMG_9051.jpgIMG_8788.jpgIMG_8782.jpg

IMG_8783.jpgIMG_8682.jpg

Pallo menee välillä patterin ja ikkunan väliin, siihen tarvitaan usein jo mammaa avuksi. Vaatimus haukku on melkoinen, kun pallo jää johonkin jumiin

IMG_8786.jpg

Bebi ja pallot, molemmat pallot ovat ns terapiapalloja, johon voi piilottaa nappuloita ja pallojen kanssa Bebi viihtyy tuntikausia, melko rauhallista leikkiä kuitenkin. palloa vain tönitään vähän, vihreästä pallosta namit tulevat helpommin pois punainen onkin sitten vähän hankalampi.

IMG_8788.jpg

Ei meille ehdi pölyt hyllyjen alle kertyä, kun Bebi menee ympäri pallojensa kanssa.

IMG_9037.jpg

Allu rehveli on ollut kovilla, kun ensin oli Saanan juoksu ja sitte Bebillä, poika on laihtunut melkein 1 kg kun syömättömyyttä on riittänyt, nyt syötellään sikanautaa ja joskus laitan vähän voitakin ruuan sekaan, että saataisiin paino taas nousuun. Allu kävi hammapuhdistuksessa ja sai kehut komeista hampaistaan, Allu oli ensimmäistä kertaa puhdistuksessa ( kuva nukutetusta Allusta) ja täyttää kuitenkin jo 5 vuotta ja vain takahampaissa oli puhdistettavaa. Muut meillä käyvät kerran vuodessa. Allu on syönyt nuoresta asti raakaruokaa, uskon, että siinä on syy hyviin hampaisiin. Meillä muut paitsi Bebi ei niin välitä raakaruuasta. meillä syödään tai ainakin yritetään puolet ja puolet.